Video

Zondag 15|12|19, Concertgebouw 14.15uur

Willem Brons speelt zondag 15 december in de Kleine Zaal o.a. Beethovens Magistrale Diabelli Variaties. Team Ton & Myra zochten hem thuis op en maakte een voorproefje…

J.S. Bach – Prélude en Fuga in f, nr. 12 (uit ‘Das wohltemperierte Clavier II’, BWV 870-893)
Schubert – Sonate in c, D 958
Beethoven – Diabelli-variaties, op. 120


Pianist Willem Brons, vorig jaar in het Orgelpark te gast met Das Wohltemperierte Klavier, speelt nu Bachs Goldbergvariaties uit 1741 op 23 maart 2019, 20.15. Het filmteam van het Orgelpark zocht hem thuis op en maakte een interview met de vermaarde pianist.

De bijna 80-jarige Willem Brons is de éminence grise van de Nederlandse pianisten. Maar aan een terugblik is hij nog niet toe. Hij praat liever over de componisten die hij bewondert en over de betekenis van hun muziek. In Podium Witteman komt hij vertellen over de pianoversie van Via Crucis van Franz Liszt.

kijk hier de aflevering terug van zondag om 18:10 uur op NPO 2

Tune in op 4’30”

https://www.npo.nl/podium-witteman/09-04-2017/VPWON_1267509


Andreaspenning voor pianist Willem Brons
Pianist Willem Brons heeft zondag de Andreaspenning ontvangen tijdens zijn afscheid als docent aan het Conservatorium Amsterdam.

Het Parool 16 december 2018, 18:07

Willem Brons ontvangt de Andreaspenning BEELD GEMEENTE AMSTERDAM
Hij ontving de onderscheiding van loco-burgemeester Touria Meliani na een concert in de Kleine Zaal van het Concertgebouw.

Brons was liefst vijftig jaar docent bij het Conservatorium, waar hij les gaf over de piano, kamermuziek en liedbegeleiding. Hij leidde diverse generaties pianisten op en bracht hen de kunst van muzikale expressie bij.

Belangeloos
Naast zijn werk als docent voor het conservatorium geeft Brons al 23 jaar belangeloos een internationale pianomasterclass voor vergevorderde talenten in Amsterdam. Ook is hij 12 jaar voorzitter geweest van de Nederlandse tak van de European Piano Teachers Association (EPTA-Nederland).

Gedurende zijn carrière heeft hij regelmatig opgetreden met het Concertgebouworkest, het Residentie Orkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest.


Willem Brons – J.S. Bach/Uit: Das Wohltemperierte Klavier, boek II, Prelude nr XIV in fis klein


Willem Brons – Robert Schumann/ Uit: Gesänge der Frühe, opus 133, delen 4 & 5


Omroep Flevoland: Passie voor Klassiek van 03-01-2012