Gastenboek

Bijdragen kunt u naar ons mailen: info@eusebiuskring.nl

Bert Fakkel schreef op 24 februari 2013
Geachte heer Brons,

Wat was het gisteren een memorabele avond. De intense wijze waarop u en Alexander Drozdov musiceerden. Het heeft me, als Schubertliefhebber, diep geraakt. Toen u als toegift Du Holde Kunst inzette ontroerde het me zeer, de tekst van dit lied indachtig. Het zegt veel over u als ik zie hoe u zich in dienst stelt van de componist en de muziek en dat u daarvoor uw dank bracht. We waren met z’n vieren en hebben enorm genoten. Dank u zeer. Het spijt ons nu al dat we op 28 mei niet bij uw volgende (verjaardags)recital aanwezig kunnen zijn i.v.m. vakantie. Heel veel succes en al het goede gewenst voor de komende tijd.

Met vriendelijke groet,
Bert Fakkel
Papendrecht

Jan Stulp schreef op 19-10-2012 om 16:04

Genieten van Bach’s Wohltemperierte Klavier gespeeld door mijn geachte leermeester Willem Brons. Een geweldige CD!

Guus Wanders, Vijfhuizen schreef op 29-4-2012 om 20:07

Geachte heer Brons, Ik heb uw nieuwe CD’s gekocht van ” Das Wohltemperierte Klavier ” en ik heb ze al verschillende keren beluisterd. Ik vind de muziek steeds mooier en mooier worden. Ik geniet van uw prachtige spel dat in mijn beleving een diepgaande maar ook ingetogen vertolking is van de muziek van Bach. Mijn complimenten en trouwens ook voor de technische opname.

Dorothea schreef op 2-4-2012 om 08:58

Dag Mijnheer Brons, wat heb ik genoten van uw optreden, afgelopen zaterdag in de zaal van de Vanenbrug in Putten, op de Veluwe. Na thuiskomst wilde ik het liefst meteen een eenvoudig stuk gaan spelen om daarin uw tecniek uit te proberen. Elk noten-lijntje dat maar in de partituur staat werd er door u uitgelicht. Het was een onvergetelijke avond. Dank u wel!

lilian.eefting@planet.nl schreef op 8-1-2011 om 22:09

Geachte heer Brons, ik ben beslist geen klassiek muziekkenner maar heb erg genoten van uw optreden vorig jaar in Orpheus, Apeldoorn. Ik had een aantekning gemaakt dat de sonate in d klein, opus 31 van Beethoven mij heel erg ontroerde. Nu probeer k hier een uitvoering van te vinden maar ik weet niet hoe ik dat moet aanpakken. Ik zag dat u hier geen CD opname van heeft gemaakt, wie wel? In de enige platenzaak die nog klassieke muziek verkoopt konden ze mij niet helpen, ik moest maar op internet kijken! Misschien kunt u mij aan indformatie helpen. Bij voorbaat hartelijk dank. Lilian Eefting

Pim van Dijk schreef op 8-6-2010 om 19:24

Geachte Heer Brons, Zoals ik u gisteren (7 juni 2010) na uw concert in het conservatorium vertelde, ben ik 25 jaar geleden bekeerd tot Beethoven door uw elpee met de sonates opus 110 en opus 111. Deze elpee is voor mij nog altijd de meest aansprekende beethovenuitvoering. Het was fantastisch om u nu de sonate opus 111 te horen spelen. Ik heb ook nagedacht over de opmerkingen die een oud-leerling van u maakte. Hij hoopt dat u ook nog eens 20-ste-eeuws repertoire zou uitvoeren. Ik sluit mij daar bij aan. Wellicht is de tweede pianosonate van Sjostakowitsj interessant voor u. Ik denk dat met name het laatste deel van de sonate enorm gebaat is bij uw prachtige uitvoeringsstijl. Uw uitvoering zou een geweldige aanwinst zijn. Tot ziens. Met hartelijke groet, Pim van Dijk, Groningen, www.rug.nl/staff/p.van.dijk/research

Abel Hoogeveen/Brons schreef op 8-3-2010 om 21:18

Beste Willem, Je muziek is prachtig. De klanken en pure tonen komen altijd perfect. Het is een ware belevenis om deze muziek te luisteren. We vinden het prachtig om je te horen spelen. Je kan werkelijk alle grenzen voorbij gaan en prachtige tonen laten komen. Een werkelijk spektakel.

Jon Mirani j.mirani05″planet nl schreef op 24-8-2009 om 19:06

Beste Willem Brons, Ik hoorde dat u de Goldberg Variaties zou uitvoeren. Had er graag bij willen zijn, maar dat kan helaas niet, woon te ver. Ik ben een oudleerling van Karel Hilsum, in 1946 begonnen en altijd blijven studeren later met andere leraren en nu bezig met de GVar. Wat een heerlijke stukken om aan te werken, het is zo veelzijdig en erg goed voor je hersens. Ik dacht dat het na het WTK en Engelse suites wel zou lukken en dat blijkt zo te zijn. Ik wens u het allerbeste en veel succes, met hartelijke groet, Jon Mirani

Jaap Stork, Heemstede schreef op 29-5-2009 om 23:38

Op rij 1 in de Kleine Zaal heb ik op 22 mei geboeid geluisterd naar je zeer doorleefde interpretatie van die prachtige cirkelgang van Bachs Goldbergvariaties, geboren uit dat tere, pure thema. Zo vlakbij de bron gezeten onderging ik ongefilterd de zowel intens subtiel als ongepolijst verklankte, energieke schoonheid van dit kolossale opus. Deze tour de force (je eerste officiële vertolking?) rond de Goldbergvariaties maakte de avond tot een uiterst gedenkwaardige, waarbij je Bach bovendien zo passend liet schragen door de late Schumann en Franck. Groot respect!

susanna kleijn schreef op 29-5-2009 om 19:46

Geachte heer Brons, Ik wil u hiermee nogmaals heel hartelijk danken voor de onvergetelijke avond die wij (mijn man, mijn dochter, mijn kleindochter en ik) op 22 mei in de Kleine Zaal van het Concertgebouw hebben gehad. De wijze van spelen en ede klanken die U uit de piano kunt halen zijn werkelijk betoverend. Vooral was het een evenement voor mijn kleindochters die na afloop U persoonlijk hebben kunnen ontmoeten. Nogmaals hartelijk dank

Eleonora Semjonova schreef op 24-5-2009 om 22:58

Beste Willem, ik zou heel mooi willen beschrijven zo’n “muzikale kasteel’s”, die u hebt gebouwd tijdens uw spel op een avond 22 mei in de Kleine Zaal van het Concertgebouw! Helaas het Nederlandse taal is niet mijn moedertaal waarmee ik zou dat nog kunnen doen. Ik ben een russische pianiste, die in jaar 2000 heb lessen van u gevolgd,waar ik mooie herinneringen aan heb. Ik heb weer enorm genoten van uw spel! Wat een mooi architectuur van stuken, alles zo duidelijk, alsof u een hand van luisterar pakt en naar uw mooi wereld van uw spel meeneemt. Ook uw touchee is prachtig, zo’n dierbare klanken komen vanonder uw vingers! Hartelijk bedankt voor een prachtige avond! Ik wens u heel veel succes en plezier in uw komende creative plannen!

Willem Boone schreef op 23-5-2009 om 00:28

Geachte heer Brons, Ik heb vanavond met veel plezier naar uw recital in de Kleine Zaal van het Concertgebouw geluisterd. Sinds 1989 bewaar ik de beste herinneringen aan uw spel, toen ik u in het Pulitzer hotel tijdens een aan de piano gewijde manifestatie de voorlaatste sonate van Schubert hoorde spelen. Dat was één van de beste vertolkingen die ik er ooit van hoorde, wat mij betreft op één lijn te plaatsen met die van grote Schubert-interpreten als Alfred Brendel en Radu Lupu. Wat mij betreft zou u vaker in de Kleine Zaal (of waar dan ook in Nederland!) op mogen treden. Tevens dank voor uw fraaie Mozart CD; even als vanavond viel mij daarbij op dat u altijd de muziek op de voorgrond plaatst.

Edouard Prisse schreef op 14-1-2009 om 18:48

Beste Willem, Na je docentenconcert in de Bernard Haitinkzaal van het nieuwe Conservatorium bij het IJ, Maandag 12-1-09, riep ik – na de Schubert sonate in A – “Bravo” en later zei ik dat het ‘prachtig’ was wat je had gedaan. Maar dat is niet de goede term. Beter is “echt”. Je speelt volgens mij op natuurlijke en aangrijpende manier de werkelijke, de echte taal die Schubert geschreven heeft. Op het gevaar af eigenwijs te klinken: Je wordt steeds beter! Zo echt heb ik deze sonate nog nooit gehoord.

Arie Piet Hoogerbrugge schreef op 14-1-2009 om 11:04

Ook langs deze weg wil ik nog eens uiting geven aan mijn dank en bewondering voor uw recital in de concertzaal van het Conservatorium. Zeker voor actieve muziekbeoefenaars, waaronder ik naast de talloze aanwezige studenten ook mijzelf reken, was het een leerzame ervaring om te beluisteren hoe u met een perfecte beheersing van de techniek de muzikale inhoud in volle omvang weet te doorgronden en in een indrukwekkend muzikaal betoog weet te vertolken. Wat mij betreft een ervaring van de hoogste orde. U hebt met mij velen een onvergetelijk mooie avond geschonken. Het ongebruikelijk ovationele applaus zal u niet zijn ontgaan. Ik ben daarnaast jaloers op uw aanstekelijke vitaliteit en ik hoop nog vele recitals van u te mogen meemaken.

Dietrich van Schemenade schreef op 27-9-2008 om 21:33

Geachte heer Brons, Uw vertolking van het Wohltemperiertes Clavier in de Kleine Zaal behoren tot de Sternstunden van mijn leven. Nimmer heb ik kernachtiger de essentie van dit muzikaal evangelie mogen ervaren. Met goede groet, Dietrich van Schemenade

Pieter Matthijs van Snouck Hurgronje schreef op 27-9-2008 om 12:03

Waarde heer