Welkom op de gezamenlijke website van Willem Brons, pianist én internationaal masterclass docent, en de Stichting Eusebius Kring.

Via de menukeuzes ‘Welkom bij Willem Brons’ en ‘Welkom bij de Eusebius Kring’ rechtsboven op deze pagina kunt u naar de desbetreffende pagina’s navigeren.

Veel leesplezier!

De Masterclass eindelijk weer terug in oude vertrouwde vorm!

18 augustus 2022, 20.00 uur: Openingsconcert van de Masterclass van Willem Brons, Waalse Kerk, Amsterdam

het complete eerste boek van Bachs Wohltemperirtes Klavier

Willem Brons beleeft zowel het eerste als het tweede boek van Bachs Wohltemperirtes Klavier als een spannende ontdekkingsreis, waarbij alle denkbare gemoedstoestanden tot klinken komen. Maar bovenal als een zinvol geheel. Iedere toonsoort maakt immers deel uit van Bachs wonderlijke, muzikale universum van vierentwintig toonsoorten. Er is onderscheid tussen authenticiteit naar de letter en authenticiteit naar de geest. Ook een uitvoering op een modern instrument kan de spiritualiteit en de immense diepgang van de late Bach oproepen als authenticiteit naar de geest de bron van inspiratie vormt.

(Kaartverkoop aan de kerk op de avond van 18 augustus, voor meer informatie willembrons14@gmail.com)

19 tot en met 27 augustus 2022: openbare lessen Willem Brons in kamer 734 van het Conservatorium van Amsterdam, Oosterdokskade 151. Voor aanmelden graag een bericht sturen naar willembrons14@gmail.com, lessen van 10.00-13.00 uur en 14.00-17.00 uur. (m.u.v. 19 augustus, start 14.00 uur).

28 augustus 2022, 14.00 uur: Slotconcert deelnemers masterclass in de Haitinkzaal van het Conservatorium, Oosterdokskade 151 met na afloop een meet & greet met deelnemers & Willem Brons

(Kaartverkoop aan de zaal op de middag van 28 augustus, voor meer informatie willembrons14@gmail.com)